

RegistrationWelcome Remarks by Professor Ian BlairCo-DirectorMotor Neuron Disease Research CentreMacquarie Medical SchoolMacquarie UniversityAssociate Professor Bingyang Shi & Dr Jennilee DavidsonAssociate Professor Xiaobo Mao		
Co-Director Motor Neuron Disease Research Centre Macquarie Medical School Macquarie University Associate Professor Bingyang Shi & Dr Jennilee Davidson		
Associate Professor Xiaobo Mao		
Enstitute for Cell Engineering, Department of Neurology Johns Hopkins University School of Medicine Enstitute for NanoBioTechnology, Department of Material Science and Engineering Johns Hopkins Whiting School of Engineering Prion-like Transmission and Therapy in Neurodegenerative Disease (30 min via Zoom)		
Dr Cyril Jones Jagaraj Motor Neuron Disease Research Centre Macquarie Medical School Macquarie University Dysregulation of actin dynamics in ALS (15 min)		
Dr Fiona Bright Dementia Research Centre Macquarie Medical School Macquarie University Complement cascade and TDP-43 pathology in MND (15 min)		
Dr Sophia Luikinga The Florey Institute of Neuroscience and Mental Health Lipids as a novel MND specific blood-based biomarker (15 min via Zoom		
Break       10:50 am - 11:20     Join us for morning, trade display and posters.		







1



Session 2	Chairs – Professor Julie Atkin and Dr Jia Li	
11:20 am – 11:40 pm	Associate Professor Angela Laird Motor Neuron Disease Research Centre Macquarie Medical School Faculty of Medicine, Health and Human Sciences Macquarie University Studying ataxin-3 function and modulation to treat neurodegenerative disease (20 min)	
11:40 am – 11:55 am	Dr Sian Genoud Dementia Research Centre Macquarie Medical School Macquarie University The physiological role of tropomyosins in the healthy brain (15 min)	
11:55 am – 12:10 pm	Dr Renate Thienel College of Health, Medicine, and Wellbeing The University of Newcastle Can an online battery match in-person cognitive testing in predicting age-related cortical changes? (15 min)	
12:10 pm – 12:40pm	Professor Melinda Fitzgerald John Curtin Distinguished Professor Deputy Vice Chancellor, Research (Interim) Curtin University Personalising care following Traumatic Brain Injury: the AUS-TBI and AUS-mTBI initiatives (30 min via Zoom)	
Lunch		
12:40 pm – 1:50 pm	Lunch, Poster Session and Trade Displays	







Session 3	Chairs – Dr Luan Luu and Anastasiya Potapenko	
1:50 pm – 2:20 pm	<ul> <li>Professor Sue Fletcher</li> <li>Centre for Molecular Medicine and Innovative Therapeutics</li> <li>Murdoch University</li> <li>Antisense oligomer mediated modulation of C9ORF72¬ repeat expansion transcripts</li> <li>(30 min via Zoom)</li> </ul>	
2:20 pm – 2:35 pm	Dr Amr Abdeen Brain and Mind Centre, School of Medical Sciences (Neuroscience) Faculty of Medicine and Health University of Sydney Copper supplementation rescues impaired motor phenotype in a novel mouse model of SOD1 proteinopathy (15min)	
2:35 pm –2:50 pm	Dr Georgia Watt Western Sydney University Novel mouse model combining neuroinflammation and tauopathy demonstrates reduced anxiety and impaired motor and sensorimotor gating function (15min)	
2:50 pm – 3:20 pm	<ul> <li>Professor Elizabeth Coulson</li> <li>Head of School, School of Biomedical Sciences Faculty of Medicine</li> <li>Professor of Neuroscience, Queensland Brain Institute, Clem Jones Centre for Ageing Dementia Research</li> <li>The University of Queensland</li> <li>Central and peripheral cholinergic neuron degeneration can be prevented by p75 neurotrophin receptor inhibitors (30 min via Zoom)</li> </ul>	
Break		
3:20 pm – 3:50 pm	Please join us in the foyer for afternoon tea, posters and trade displays	









Meeting Session 4	Chairs - Professor Ian Blair and Dr Sonam Parakh
3.50 pm –4:20 pm	Professor Lachlan ThompsonProfessor of Neural RepairThe University of Sydney Faculty of Medicine and HealthCharles Perkins CentreSydney School of Medical SciencesThe University of SydneyCell therapy for Parkinson's disease. Past, present and future(30 min Zoom)
4:20 pm –4:25 pm	Ms Derya Dik Neuroscience Research Australia University of New South Wales String vessel formation regionally increases in long duration Parkinson's disease (5 min)
4:25 pm – 4:30 pm	Miss Jan ChengWicking Dementia Research and Education CentreUniversity of TasmaniaUsing iPSCs to explore SARM1-dependent neurodegeneration(5 min via Zoom)
4:30 pm –4:35 pm	Ms Caroline Faucher University of Newcastle The relationship between sleep duration and cortical sulcal width in midlife and older adults (5 min)
4:35 pm – 4:40 pm	Dr Ole Tietz Macquarie Medical School Macquarie University <i>Trapping the Tau - PSD95 Protein-Protein Complex</i> (5 min)







Meeting	
4:40 pm – 4:45 pm	Mrs Evgeniia Samokhina
	Western Sydney University
	Region-specific alterations of astrocytic K+ clearance in a
	mouse model for Alzheimer's disease
	(5 min via Zoom)
4:45 pm – 4.50 pm	Dr Alison Hogan
	Motor Neuron Disease Research Centre
	Macquarie Medical School
	Macquarie University
	Zebrafish models to investigate dysregulation of the TDP-43 protein in Motor Neuron Disease
	(5 min)
4:50 pm – 4:55 pm	Ms Fariha Kabir
	Wicking Dementia Research and Education Centre
	University of Tasmania
	Effects of HDAC6 Inhibition in ALS mouse models
	(5 min)
4:55 pm – 5:25 pm	Professor Pietro Fratta
	Professor of Cellular and Molecular Neuroscience
	Department of Neuromuscular Diseases
	UCL Queen Square Institute of Neurology
	Faculty of Brain Sciences
	University College London
	Cryptic splicing: from foe to friend in tackling amyotrophic
	lateral sclerosis
	(30 min via Zoom)
	Close of Presentations
5:25 pm – 5:30 pm	Closing remarks by Professor Clement Loy
	Head of School and Dean of Medicine
	Macquarie Medical
	Macquarie University
5:30 pm – 5:40 pm	Prize Presentation



